Головна НІГЕРІЯ Потрібно знати Умови працевлаштування в Нігерії

Умови працевлаштування в Нігерії

0

При плануванні виїзду за кордон з метою працевлаштування через українських посередників МЗС України рекомендує громадянам України перевіряти наявність в суб’єкта господарської діяльності відповідної ліцензії на посередництво у працевлаштуванні на роботу за кордоном через Міністерство соціальної політики України (сайт – www.mlsp.gov.ua, розділ «Діяльність» – «Працевлаштування за кордоном»).

Ви можете здійснювати трудову діяльність в Нігерії лише за умови отримання відповідної в’їзної візи та оформлення дозволів на працевлаштування і проживання з правом здійснення трудової діяльності.

Видачею віз для в’їзду до Нігерії з метою працевлаштування займаються дипломатичні представництва Нігерії за кордоном. Дозволи на працевлаштування іноземних громадян знаходяться у віданні Міністерства праці Нігерії. Дозволи на проживання з правом здійснення трудової діяльності оформлюються в Федеральній імміграційній службі Нігерії.

Також читайте:  Рекомендації щодо правил поведінки в Нігерії

Тимчасовий дозвіл на роботу (ТДР) оформлюється особам для в’їзду в Нігерію з метою виконання конкретної роботи протягом визначеного періоду часу. Такі роботи включають (проте не обмежуються) встановлення або ремонт обладнання, аудит рахунків, тренінг та будь-які інші роботи для спеціалістів, дефіцит яких відчувається в Нігерії.

Візи та дозволи видаються у наступних випадках:

1. Якщо за даними Міністерства праці Нігерії, серед нігерійських працездатних громадян немає претендентів на робоче місце з відповідною освітою та кваліфікацією.

2. Іноземний громадянин володіє достатнім рівнем знань та має відповідну кваліфікацію.

3. Спеціалізація іноземного спеціаліста буде використана для підготовки нігерійських працівників.

Для оформлення запиту претендент на працевлаштування подає до консульського відділу наступний пакет документів:

Також читайте:  Надання медичних, соціальних послуг в Нігерії

1. заповнена анкету спеціального зразка;

2. копія останнього документа про освіту;

3. копія сторінок паспорта чи інших документів, що посвідчують особу.

Після отримання повідомлення з Міністерства праці, ви можете подавати документи на отримання візи для в’їзду з метою працевлаштування.

Після в’їзду до Нігерії за трудовою візою потрібно звернутися до Імміграційної служби і отримати під розпис бланк дозволу на працевлаштування, який після закінчення трудової діяльності повертається до Міністерства.

Особи які працюють в Нігерії нелегально підлягають депортації

Усі експатріанти, які планують перебувати в Нігерії більше 56 днів або ті, хто проживатимуть та працюватимуть в Нігерії, та їхні утриманці, дружини нігерійців та іноземні студенти мають врегулювати своє перебування, отримавши СЕРПАК (“об’єднані дозвіл на проживання експатріанта та картка іноземця”).

Також читайте:  Митні правила в Нігерії

СЕРПАК є пластиковою карткою, що містить інформацію про власника, яка також зберігається в єдиній комп’ютеризованій базі даних щодо усіх експатріантів у Нігерії.

Оскільки резидентська віза є одноразовою та дійсна, як правило, протягом трьох місяців, особам із зазначених вище категорій оформлюється віза на повторний в’їзд (одно-, дво- або багаторазова залежно від потреби та беручи до уваги строк дії паспорту та дозволу на проживання).